Reviews van meer dan 150 bedrijven
5/5
Bedrijf met de beste reviews op 22/07/2024
bad ontstoppen

Bad verstopt? 3 Tips om je bad te ontstoppen

Je bad is verstopt en je hebt geen idee wat je er aan kan doen? Geen paniek! In dit blogartikel geven we je drie tips om je bad te ontstoppen. Hopelijk kun je hiermee zelf de verstopping oplossen. Mocht dat niet lukken, dan kun je altijd een professional inschakelen.

3 methodes om zelf je bad te ontstoppen:

– Methode #01. Gebruik een ontstoppingsveer

– Methode #02. Maak gebruik van azijn en baksoda

– Methode #03. Gebruik een plopper of ontstopper

Methode #01. Gebruik een ontstoppingsveer

Je kunt proberen je bad te ontstoppen met behulp van een ontstoppingsveer. Het is belangrijk dat je de veer goed op maat kiest, zodat je niet te hard of te lang drukt. Een ontstoppingsveer is een lang staafvormig instrument dat je kunt gebruiken om verstoppingen in afvoeren te verwijderen. Je kunt een ontstoppingsveer kopen bij verschillende winkels, zoals bouwmarkten of doe-het-zelf zaken.

Methode #02 Maak gebruik van azijn en baksoda

Een andere manier om je bad te ontstoppen, is door middel van een mengsel van azijn en baksoda.

Je kunt een bad ontstoppen met behulp van een mengsel van azijn en baksoda door het volgende te doen:

– Vul een emmer of schaal met warm water.

– Voeg hier een fles azijn (ongeveer 500 ml) aan toe.

– Voeg hier ook twee theelepels baksoda aan toe.

– Meng alles goed door elkaar en giet dit in de afvoer.

– Laat dit nog een kwartier intrekken en spoel daarna alles weg met warm water.

Methode #03 Gebruik een plopper of ontstopper

Als laatste optie kun je ook gebruik maken van een ontstopper. Je kunt een verstopte afvoer in uw bad ook door middel van een ontstopper ontstoppen. Dit is de door iedereen gekende stok met aan het uiteinde een rubber. Vul de badkuip met wat centimeters water en plaats vervolgens het rubberen uiteinde op de afvoer van het bad. Trek nu stevig aan de steel van de ontstopper en duw vervolgens het rubberen uiteinde naar beneden. Doe dit opnieuw totdat het water begint weg te lopen door de afvoer. Wacht een paar minuten voordat je gaat controleren of de verstopping is opgelost en laat vervolgens wat water lopen.

Mocht je bad na het uitvoeren van bovenstaande tips nog steeds verstopt zijn, dan is de kans groot dat er ergens in de afvoerpijp een haakse hoek aanwezig is. Deze kan door vuil en haren verstopt raken. In dit geval kun je het beste een professional inschakelen om de badkuip te ontstoppen. Een vakman heeft namelijk de juiste apparatuur bij zich om de afvoerpijp met behulp van een camera te inspecteren. Zo komt hij erachter waar het probleem zit en kan deze vervolgens oplossen.

We hopen dat je met bovenstaande tips je bad snel weer ontstopt!

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen of kom je er zelf niet uit? Neem dan contact op met een ontstoppingsdienst. Zij helpen je graag verder.