Ontstoppingsdienst in je buurt?

Selecteer hieronder jouw provincie en vind een lokale partner tussen de
ontstoppingsdiensten. Een lokale ontstoppingsdienst biedt vlot contact en uitstekende service als extra
troef gezien deze in jouw nabijheid gevestigd is.

Een ontstoppingsdienst in je eigen regio

Ken je niet meteen een ontstoppingsdienst of ruimdienst die je verder kan helpen? Geen nood. Wij zoeken voor jou in onze uitgebreide database naar een vakman bij jou in de buurt, over het hele grondgebied van de vijf Vlaamse provincies: West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg. Elke provincie is vervolgens opgedeeld in verschillende regio’s.

Op deze manier kan je snel contact opnemen met lokale ontstoppingsdiensten.

Video afspelen

Waarom een ontstoppingsdienst inschakelen?

Een rioolprobleem is niet altijd eenvoudig op te lossen, denk maar aan een hardnekkige verstopping van je afvoer (wc, bad …) of de reiniging van je septische put.

Bespaar daarom tijd en geld en schakel onmiddellijk een ervaren vakman in.

Onze experts doen het allemaal. Op deze website vind je betrouwbare informatie over ontstoppingsdiensten dichtbij.

Wat moet je doen?

Zoek een bedrijf in de buurt

Als je je afvoer wilt laten ontstoppen, dan is het belangrijk om een bedrijf in de buurt te zoeken. Dit kan ervoor zorgen dat het bedrijf sneller bij je is en dat de kosten lager uitvallen. Het is ook handig als er een bedrijf in de buurt is, zodat je ze makkelijk kunt bereiken wanneer er iets misgaat.

Bereid je voor

Bereid je voor op de komst van het bedrijf. Zorg ervoor dat er iemand thuis is om hen te laten, zodat ze niet hoeven te wachten. Zorg ook dat er genoeg parkeerplaats is, zodat ze makkelijk bij je kunnen komen.

Maak een afspraak

Zodra je een bedrijf hebt gevonden, maak dan een afspraak. Laat het bedrijf weten wanneer je tijd hebt en maak een afspraak voor een bepaalde dag. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je tijd hebt, zodat je niet in de weg zit wanneer ze aan het werk zijn.

Wacht op het bedrijf

Wacht tot het bedrijf arriveert en laat hen binnen. Zorg ervoor dat je duidelijk uitlegt wat er aan de hand is, zodat ze weten welke methode ze moeten gebruiken. Laat hen vervolgens aan het werk gaan en wacht af totdat het klaar is.

Maak prijsafspraken

Wanneer het bedrijf klaar is met ontstoppen, betaal dan de rekening. Soms kun je een vooruitbetaling doen, maar dit is niet altijd nodig. Het is belangrijk om te weten wat de kosten zullen zijn, zodat je geen verrassingen krijgt.

Wat kan een ontstoppingsdienst voor je doen?

Een ontstoppingsdienst kan je helpen met ontstopping van de afvoer, riool of WC. Er zijn verschillende ontstoppingsmethodes die een ontstoppingsdienst kan gebruiken en zij zijn best geplaatst om de juiste technieken toe te passen.

Hogedrukreiniging zal vaak voldoende zijn om een kleine verstopping aan te pakken. Hierbij wordt er met een hoge druk water door de afvoerpijp gespoten. Moeten zij de oorzaak verder gaan zoeken, zoals bvb. in je riolering, dan zal camera inspectie van je leidingen noodzakelijk zijn. 

Een ontstoppingsdienst kan een camera inspectie uitvoeren om te kijken waar het probleem zit. Zo kunnen zij de ontstopping efficiënter uitvoeren en hoeven ze niet te zoeken naar het probleem. Daarnaast is het ook veiliger voor de ontstoppingsdienst om een camera inspectie uit te voeren, omdat ze dan niet direct in contact komen met het afvalwater.

Wat is de kost van een ontstoppingsdienst?

De kost van een ontstoppingsdienst verschilt vaak nogal per bedrijf. Vaak rekenen ze een vaste prijs per ontstopping, maar sommige ontstoppingsdiensten hanteren ook een uurtarief. Daarnaast kan de prijs ook afhankelijk zijn van het type ontstopping dat er nodig is.

Informeer je goed op voorhand en vraag naar de prijs van je ontstoppingsdienst.

Putten laten leegmaken?

Ben je op zoek naar iemand voor het ledigen van je septische of beerput? Let er dan op dat het bedrijf dat je contacteert ook werkzaam is als ruimdienst. Deze beschikken namelijk over speciaal uitgeruste tankwagens voor het transport van vloeistoffen.

Afvoer laten ontstoppen

Vind eenvoudig een lokale ontstoppingsdienst wanneer je je afvoer moet laten ontstoppen. Er zijn verschillende methodes die je kunt toepassen, maar het is raadzaam om een professional in te schakelen. Dit kan voorkomen dat er schade aan je afvoer wordt toegebracht of dat de ontstopping niet goed wordt uitgevoerd. Zoek een bedrijf dat bij jou in de buurt is en maak een afspraak.

Wanneer je een ontstoppingsdienst inschakelt, zal het bedrijf eerst bepalen wat de oorzaak van de verstopping is. Vervolgens wordt er gekeken naar de beste manier om de afvoer weer vrij te maken. Soms is het mogelijk om dit met een speciale camera te doen. Andere keren moet er gebruik gemaakt worden van speciale hulpmiddelen. De ontstoppingsdienst weet welke methode het beste is, zodat er geen schade aan je afvoer wordt toegebracht.