euros

Prijs ontstoppingsdienst

Last van verstopte leidingen in uw huis? Dit wilt u zo spoedig mogelijk laten herstellen zodanig u snel verlost bent van alle nare gevolgen die een verstopping veroorzaken. Maar uiteraard wilt u ook de impact van de ontstoppingswerken op uw budget weten.

BTW-tarief

Goed nieuws voor particulieren met een privéwoning ouder dan 10 jaar. Voor hen is het verlaagd BTW-tarief van 6% van toepassing voor heel wat werken aan zowel de binnen- en buitenkant van de woning. Dit verlaagd BTW-tarief is ook van toepassing voor het ontstoppen van riolen en leidingen. De ouderdom van de woning wordt bepaald op basis van de datum van eerste gebruikname (het eerste jaar telt voor een volledig jaar)*. Indien uw privéwoning jonger is dan 10 jaar, dient u 21% BTW te betalen.

Richtprijs ontstoppingsdienst

Veel partners bieden een all-in prijs aan voor de ontstoppingsdienst, inclusief verplaatsingskosten en één uur werk. Meestal ligt deze prijs rond € 160,00 excl. BTW (berekend op basis van de online prijs bij 3 partners). Op deze manier heeft u als klant vooraf een duidelijk beeld welke impact deze ontstopping op uw budget heeft.

In de bovenvermelde prijs is er geen rekening gehouden met weekend- en nachttarieven, waarvoor meestal een extra vergoeding wordt aangerekend. Daarnaast zijn ook de extra materialen, bijkomende werkuren, herstellingen … niet mee inbegrepen.

Offerte

Wilt u op voorhand de gedetailleerde prijs weten, neem contact op met onze partners. Deze zullen u een op maat offerte kunnen bezorgen.

* Bron: Financiën Belgium, 17/03/2019