Vind jouw ruimdienst

Ben je op zoek naar een betrouwbare en ervaren ruimdienst in jouw omgeving? Dan ben je bij onze bedrijvengids aan het juiste adres! Wij hebben een uitgebreide selectie van de beste ruimdiensten.

Waarom kiezen voor een ruimdienst uit onze bedrijvengids?

  • Geverifieerde bedrijven: Alle ruimdiensten in onze bedrijvengids zijn gecontroleerd op betrouwbaarheid en professionaliteit.
  • Klantbeoordelingen: Lees eerlijke beoordelingen en ervaringen van eerdere klanten om een weloverwogen keuze te maken.
  • Vrijblijvende offertes: Vraag eenvoudig en snel offertes aan bij meerdere ruimdiensten om de beste prijs en service te vinden.
  • Lokale bedrijven: Steun lokale ondernemers door te kiezen voor een ruimdienst uit jouw regio.

Veelvoorkomende diensten aangeboden door ruimdiensten

  • Septische tank ledigen en reinigen
  • Vetputten en vetafscheiders ledigen
  • Riool- en afvoerbuizen ontstoppen
  • Inspectie en onderhoud van rioleringssystemen
  • Reiniging van regenwaterputten en infiltratievoorzieningen
  • Afvalwaterbehandeling en -zuivering

Welke ruimdiensten kan je zoal inhuren?

Wanneer we aan ruimdiensten denken, dan denken we vrijwel altijd aan het ruimen van septische putten. Toch zijn er nog heel wat andere ruimdiensten die verricht kunnen worden bij jou thuis of jouw bedrijf. Hier geven we alvast een overzicht van de ruimdiensten die je kan inhuren en waarom dit eventueel wel handig kan zijn.

Ruimen van septische putten

Een van de meest bekende ruimdiensten is het ruimen van septische putten. Een septische put moet on goed te zijn een maal per jaar geruimd worden om zo de tank te controleren en de septische put schoon te maken.
Daarnaast kan het ook zijn dat septische putten geleegd moeten worden wanneer de actieve bacteriën in de put dood zijn omdat er chemicaliën zoals chloor door het toilet of de afvoerbak gespoeld werden.
Het ruimen van een septische put laat je best altijd aan een expert over. Niet enkel kijken zij na of er schade is aan de septische put, zij kunnen het afval ook meteen meenemen om zo op een goede en gezonde manier te verwerken.

septische put ledigen
vijver leegmaken

Ruimen van vijvers

Wist je dat je ook vijvers kan laten ruimen? Wanneer je vermoedt dat er een lek is in je vijver, of wanneer er bepaalde bacteriën in je vijver het vissenbestand aantasten is het erg belangrijk dat je een ruimdienst inhuurt om de vijver te ruimen.
Vooraleer de ruimdienst komt om de vijver te ruimen is het natuurlijk wel erg belangrijk dat je alle vissen uit de vijver neemt en verplaatst naar emmers. Indien er zich schadelijke bacteriën in de vijver bevinden neem je eveneens best contact op met de dierenarts zodat je de vissen kan behandelen voor je ze in het nieuwe water laat – want anders kunnen de vissen ook je nieuwe water besmetten.
Wanneer vijvers geruimd worden, worden deze ook schoongemaakt door de ruimdienst. Daarnaast kan je de ruimdienst ook vragen om na te kijken waar er zich eventueel een lek bevindt zodat je dit lek kan laten dichten door een gespecialiseerde firma.

Alle info over ruimen van vetputten

Wanneer jouw bedrijf met vet werkt of vet produceert heb je waarschijnlijk een vetafscheider of een vetput waar het vet in opgevangen wordt. Deze vetputten zorgen ervoor dat het vet niet in de riolering terecht komt waar dit vet voor verstoppingen kan zorgen.
Wanneer jouw vetput vol is, moet je deze laten reinigen door een gespecialiseerde firma. Bel dus zeker een ruimer op die de vetput kan komen ruimen. De ruimer pompt het vet uit de vetput en kuist de vetput helemaal uit. Daarna brengt de firma het uitgepompte vet naar een vetverwerkingsbedrijf dat het vet op een ecologische en gezonde manier kan verwerken.

Wateroverlast kelders en garages

Een harde regenbui kan er al wel eens voor zorgen dat jouw kelder of garage onder water loopt. Wanneer dit het geval is kan je evenzeer een ruimingsdienst opbellen. Ruimingsdiensten kunnen je helpen met het leegpompen van jouw ondergelopen kelder of garage. Het is namelijk erg moeilijk om dit zelf te doen aan de hand van emmers of andere materiaal dat je in huis hebt liggen. Het leegpompen van een kelder of garage duurt niet lang wat betekent dat je in geen tijd weer verder kan!

regenwaterput leegmaken

Ruimen van regenwaterputten

Indien je een regenwaterput in de tuin hebt staan is het erg belangrijk dat je deze put op tijd en stond laat reinigen – liefst in de zomer wanneer er weinig water in de put staat. Op die manier is jouw put helemaal klaar voor de herfst om zo nieuw regenwater op te vangen.
Het is namelijk zo dat regenwaterputten na verloop van tijd erg vies kunnen worden. Omdat er micro-organismen in het regenwater zitten kan er zich een soort sliblaag vormen aan de wanden en op de bodem van de regenwaterput. Deze sliblaag moet af en toe verwijderd worden om ervoor te zorgen dat jouw regenwater bruikbaar en gezond blijft, en dat jouw regenwaterput niet wordt aangetast.
Daarnaast kan deze sliblaag er ook voor zorgen dat het water uit de regenwaterput begint te ruiken en er erg groen uit begint te zien. Wanneer dit het geval is bel je best zo snel mogelijk een ruimingsdienst op. Deze ruimingsdienst zal het water uit de regenwaterput pompen om de put dan met hoge druk schoon te maken.