Reviews van meer dan 150 bedrijven
5/5
Bedrijf met de beste reviews op 17/06/2024
water in kelder

Overlast van water in kelders en garages

Een ondergelopen garage of kelder is erg vervelend. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om dit te voorkomen of op te lossen. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden om wateroverlast in kelders en garages te voorkomen.

Wat kan ik doen als er water in mijn kelder of garage staat?

Is uw kelder of garage ondergelopen, dan is het eerste wat u kunt doen de belangrijkste: blijf rustig. Er zijn veel dingen die u kunt doen om de schade te beperken en zo snel mogelijk weer droge voeten te krijgen.

Als de ruimte nog toegankelijk is, start met het verzamelen van waardevolle spullen. U kunt deze het beste opbergen in een droge ruimte, zodat u ze zo snel mogelijk kunt laten drogen.

Kan het water contact maken met stopcontacten of elektrische bedrading? Schakel de stroom uit in deze ruimte.

Hierna is het tijd om te ontdekken waar het water binnen is gekomen en wat de oorzaak hiervan is. Is er buitenoverlast? Probeer dan eerst te bepalen hoe dit kan gebeuren: valt er veel regen of staat er water op straat? Probeer de reden te achterhalen en geef deze informatie mee aan de professional.

Schakel een professionele ruimdienst in om de kelder of garage leeg te pompen. Deze kan snel en efficiënt het overtollige water wegzuigen en bekijkt met samen met u hoe u dit in de toekomst kunt voorkomen.

Enkele preventieve tips

  • Zorg ervoor dat uw kelder of garage waterdicht is. controleer de afdichtingen rondom ramen en deuren en maak ze indien nodig schoon of herstel ze.
  • Plaats een goede drainage in uw kelder of garage. Zo voorkomt u dat het water blijft staan en zult u minder last hebben van vochtige muren of plafonds.
  • Zet bij langdurige regenval tijdelijk containers of emmers onder de ramen om het water op te vangen. Zo voorkomt u dat het water naar binnen stroomt.
  • Controleer regelmatig de afvoeren en rioolpijpen in uw kelder of garage om ervoor te zorgen dat ze niet verstopt raken. Ook dit kan leiden tot een ondergelopen garage of kelder.
  • Ook kan het helpen om de overheid te informeren. Zij kunnen soms preventieve maatregelen nemen als uw kelder of garage regelmatig onder water staat, bijvoorbeeld door een sloot die op straat verandert in een riviertje.