Reviews van meer dan 150 bedrijven
5/5
Bedrijf met de beste reviews op 30/05/2024
verstopt toilet ontstoppen

Zelf je leidingen ontstoppen met een ontstopper

Het zal jullie niet verbazen dat je met een klassieke rubberen ontstopper, ook wel gekend als de standaard houten steel met rode zuignap, heel wat verstoppingen uit de wereld kan helpen. Vele gezinnen hebben dan ook zo’n ontstopper in huis. Handig, komt altijd van pas.

Waarom is een ontstopper een oplossing voor verstopte leidingen?

Een klassieke ontstopper werkt heel simpel: door het vacuüm trekken van je leidingen, kan je ervoor zorgen dat de vuilophoping of vetophoping los komt. Deze techniek is vaak voldoende om het probleem op te lossen.

Bestaat er naast een ontstopper, andere manieren van ontstoppen?

Naast ontstoppen met een ontstopper zijn er ook nog andere traditionele en iets minder traditionele manieren om je wc en leidingen te ontstoppen. Via deze link kan je alle tips op een rijtje terugvinden. Belangrijk, gebruik de verschillende tips niet door elkaar en wees ALTIJD voorzichtig. Lukt het niet met deze tips? Dan heb je te maken met een hardnekkige ontstopping en schakel je best tijdig een vakman in. Via deze link heb je toegang tot gespecialiseerde ontstoppingsdiensten in je eigen regio. 

Hoe gaat het ontstoppen van leidingen met een ontstopper in zijn werk?

Het is heel simpel om je leidingen te ontstoppen met een klassieke ontstopper. Het enige wat je nodig hebt is uiteraard de ontstopper, tape en water. En daarnaast ook nog 5 minuten van je tijd, slechts zoveel tijd heb je nodig om deze manier van ontstoppen uit te voeren.

Stappen:

  1. Zorg dat het overloopgat bedekt is, dit kan bvb. met een tape, zodanig de afvoer vacuüm kan zuigen
  2. Vul de lavabo of gootsteen met een beetje water.
  3. Zet de zuignap van de ontstopper over de afvoer
  4. Druk de zuignap in, en kijk of deze goed afsluit (rondom geen lucht meer aan de leiding kan)
  5. Trek de zuignap een aantal keer terug omhoog, zonder de ontstopper los te trekken
  6. Herhaal dit een aantal keer
  7. Test je afvoer door water weg te laten lopen.

 

Kom alles te weten over het ontstoppen van je WC in WC ontstoppen: dé complete handleiding.

Ontstopping niet verholpen? Schakel een ervaren ontstoppingsdienst in

Is de verstopping nog niet verholpen? Dan betekent dit dat je te maken hebt met een hardnekkige verstopping. Bespaar daarom je kostbare tijd, frustraties en geld en schakel een ervaren ontstoppingsdienst in.

Aangezien je een ontstoppingsdienst niet elke dag nodig hebt, bundelden we voor jou een overzicht van alle ontstoppingsdiensten in je eigen buurt. Op deze manier kan je snel contact opnemen met een expert om jouw rioolprobleem aan te pakken.