Reviews van meer dan 150 bedrijven
5/5
Bedrijf met de beste reviews op 22/07/2024
ontstoppen met koffiegruis

Zelf je afvoer ontstoppen met koffiegruis

Inhoud

Een verstopte afvoer is een veelvoorkomend sanitair probleem dat vaak kan worden opgelost door een ontstopper of chemische afvoerreiniger te gebruiken. Als de verstopping niet te ernstig is, kunt u deze vaak zelf verhelpen met slechtshttps://www.ontstoppingsdienstig.be/ wat ontvetter en geduld. Als de verstopping ernstiger is, moet je mogelijk een ontstoppingsdienst inschakelen.

Maar wist je al dat koffie een effectieve ontstopper kan zijn?

Het bezinksel dat blijft zitten in je koffiefilter na het zetten van koffie wordt vaak koffiedik, koffieprut of koffiegruis genoemd. Dit bezinksel heeft een vetoplossende werking waardoor het kan werken als ontstopper voor je afvoer.

Spring er wel voorzichtig mee om: dit betekent niet dat je vanaf nu koffiegruis altijd én volledig door je afvoer kan laten gaan. Dit is schadelijk  voor je leidingen (teveel kan zelfs leiden tot proppen in je leidingen). Je koffiegruis hoort nog steeds bij het gft-afval. Een kleine hoeveelheid ervan gebruiken als ontstopper werkt voor een simpele verstopping.

Waarom is koffiegruis een oplossing voor een verstopte afvoer?

Door de vetoplossende werking van koffiegruis en de schurende werking ervan, zal het ervoor zorgen dat vuilresten en vetresten in je leidingen loskomen.

De koffiemethode is een eenvoudige, kosteneffectieve en milieuvriendelijke oplossing om een afvoer te ontstoppen. Het enige wat je nodig hebt is een pot heet water, wat gemalen koffie en azijn.

Het koffiedik werkt als een natuurlijke scrubber en verwijdert de verstopping. De azijn helpt bij het afbreken van de smurrie die zich in uw afvoer heeft opgehoopt. En aangezien beide stoffen organisch zijn, zijn ze veilig voor jou en je leidingen.

Bestaat er naast koffiegruis, andere manieren van ontstoppen?

Naast ontstoppen met koffiegruis zijn er ook nog andere manieren om je wc en leidingen te ontstoppen. Hier kan je alle tips op een rijtje terugvinden. Belangrijk, gebruik de verschillende tips niet door elkaar en wees ALTIJD voorzichtig. Lukt het niet met deze tips? Dan heb je te maken met een hardnekkige ontstopping en schakel je best tijdig een vakman in. Via deze link heb je toegang tot gespecialiseerde ontstoppingsdiensten in je eigen regio. 

Hoe gaat het ontstoppen van leidingen met koffiegruis in zijn werk?

Iedereen die een koffiezet voor gemalen koffie of bonen thuis gebruikt, kan deze ontstoppingstechniek toepassen. Het voordeel van deze techniek is dat je kan starten door een tasje koffie te drinken omdat je koffiegruis mag niet te oud mag zijn. Indien het te oud is, vergroot de kans op het vormen van proppen in je leidingen en kan het gaan schimmelen.

Stappen:

  1. Kook water
  2. Neem een handvol koffiegruis en vermeng dit met het kokende water
  3. Giet dit mengsel door je afvoer
  4. Laat dit een uur inwerken (gebruik de afvoer in tussentijd niet)
  5. Giet er vervolgens een kop azijn over
  6. Spoel vervolgens het mengsel door met een emmer water en kijk of de verstopping weg is

Het koffiedik werkt als een effectieve afvoerreiniger door het vet en andere deeltjes te absorberen die uw gootsteen verstoppen. De gemalen koffie wordt daarnaast ook vaak gebruikt om je kookplaat schoon te maken, de geur uit je koelkast te verwijderen of zelfs je schoenen op te poetsen!

Kom alles te weten over het ontstoppen van je WC in WC ontstoppen: dé complete handleiding.

Bedrijf in de kijker

48 positieve reviews
5/5
Transparante prijzen
100%
Snelle service
100%
Ruimingsdienst
88%
Ontstoppingen
92%

Ontstopping niet verholpen? Schakel een ervaren ontstoppingsdienst in

Is de verstopping nog niet verholpen? Dan betekent dit dat je te maken hebt met een hardnekkige verstopping. Bespaar daarom je kostbare tijd, frustraties en geld en schakel een ervaren ontstoppingsdienst in.

Aangezien je een ontstoppingsdienst niet elke dag nodig hebt, bundelden we voor jou een overzicht van alle ontstoppingsdiensten in je eigen buurt. Op deze manier kan je snel contact opnemen met een expert om jouw rioolprobleem aan te pakken.