Reviews van meer dan 150 bedrijven
5/5
Bedrijf met de beste reviews op 17/06/2024

Uw bijstandsverzekering bij een verstopping?

Vaak wordt er niet bij stilgestaan. Maar velen onder ons zijn voor meer zaken verzekerd dan we er ons zelf van bewust zijn.

Last van verstopte leidingen? Deze waarborg is vaak inbegrepen in een woningbijstandsverzekering. Dit type van verzekering is meestal een bijstandsverzekering die u 24u/24 hulp aanbiedt om onverwachte problemen in uw woning op te lossen. Waaronder, in de meeste gevallen, ook verstopte leidingen.

Maar… voor we u hoop gaan geven, is wellicht niet alles gedekt. Meestal is enkel de schade gedekt in deze verzekering. Dit betekent dat in vele situaties de schade aan de leiding zelf niet is gedekt. Ook het ontstoppen of ledigen van de leidingen of septische putten is niet inbegrepen. Dit valt onder het ‘beheer als goede huisvader’ waar er van u wordt verwacht dat u deze zaken regelmatig onderhoudt.

Wat met bladeren in uw dakgoot? Hier geldt hetzelfde principe. U dient ‘als goede huisvader’ uw dakgoot regelmatig te onderhouden. Indien u dit niet doet, zal uw verzekeraar dit beschouwen als een ‘nalatigheid’ en kan u daarom een tussenkomst in de kosten weigeren.

Kortom, indien er zich een onverwachte situatie voordoet waaronder verstopte leidingen, neem altijd contact op met uw verzekeraar. En contacteer vervolgens één van onze erkende partners om het probleem degelijk en professioneel aan te pakken.