Reviews van meer dan 150 bedrijven
5/5
Bedrijf met de beste reviews op 24/07/2024

Geurhinder in Vlaanderen

Volgens een enquête uitgevoerd door SLO (Schriftelijk LeefOmgevingsonderzoek) daalt de mate waarin Vlamingen hinder ervaren van geluid, geur en licht jaar na jaar. Deze enquête werd voor het eerst uitgevoerd in 2001. In 2004, 2008 en 2013 kwam er een vervolg. Dit jaar werd een nieuwe enquête uitgevoerd waarvan de resultaten binnenkort beschikbaar zullen zijn. Meest opmerkelijke gegeven is dat tussen 2001 en 2013 geurhinder afnam van 19% naar 13%.

Samen voor minder geurhinder

Op de eerste plaats van belangrijkste bronnen van geurhinder in Vlaanderen staat met 12% ‘Particuliere activiteiten’. Dat kan op verschillende manieren zijn, hieronder een aantal voorbeelden:

Verstopping in de afvoerleidingen

Een verstopping betekent dat de leiding niet de nodige ruimte heeft om zichzelf te verluchten. De inhoud van de leiding blijft in de leiding en wordt niet afgevoerd. Na enige tijd zal de inhoud ook gewoon terugkomen, bijvoorbeeld in uw toilet. Dit kan leiden tot ernstige geurhinder in uw woning.

Volle septische put

Elke put moet op regelmatige tijdstippen geledigd worden. Of het nu gaat om een regenput, sceptische put of beerput. Het spreekt voor zich dat een overvolle put, kan zorgen voor ongewenste geurhinder. De oplossing is eenvoudig: ledig uw put.

Droge sifon

Gebruikt u een afvoer in huis niet regelmatig (vb. wastafel, bad, doucheput …)? Dan bestaat de kans dat uw huis zich gaat vullen met een doordringende geur. Ook hier is de oplossing onmiddellijk te vinden: laat af en toe water lopen zodanig de sifon gespoeld wordt met water.

Schakel op tijd een expert in

Blijft u last hebben van geurhinder? Blijf er niet langer mee zitten en schakel een specialist in. Contacteer één van onze partners voor advies op maat.