Reviews van meer dan 150 bedrijven
5/5
Bedrijf met de beste reviews op 19/06/2024

Knelpuntberoep 2018: Industrieel reiniger

Volgens een studie uitgevoerd door VDAB in 2018 (Bron: VDAB (2018). Knelpuntberoepen in Vlaanderen. ) is het beroep van ‘Industrieel reiniger’ een knelpuntberoep. VDAB bepaalt deze beroepen volgens een statistische analyse op basis van gemelde vacatures, kwalitatieve informatie vanuit sectororganisaties, VDAB experten, vullingspercentage van de vacatures enz.

Voor het beroep van industrieel reiniger kan de oorzaak te wijten zijn aan een kwalitatief tekort aan arbeidskrachten. Dit betekent dat er voldoende werkzoekenden zijn, maar dat er een tekort is aan vakbekwame mensen, volgens de studie van VDAB. Voor bedrijven, en uiteraard ook voor hun klanten, is het belangrijk dat de veiligheids- en milieuvoorschriften nageleefd worden. Dit vereist een bepaalde technische kennis van hun medewerkers. Werknemers dienen in het bezit te zijn van een aantal certificaten, of bereid te zijn om deze te behalen.

Daarnaast kunnen de specifieke arbeidsomstandigheden ook een oorzaak zijn. Het loon, zwaar fysische arbeid, ongezonde omgeving …

Ook speelt flexibiliteit een rol. Indien uw toilet verstopt is, willen we dat dit graag onmiddellijk opgelost is. Bedrijven bieden vaak een 24u/24 dienstverlening aan, waardoor flexibiliteit in het werkregime vereist is.