Reviews van meer dan 150 bedrijven
5/5
Bedrijf met de beste reviews op 28/05/2024

Last van geurhinder na renovatiewerken?

Maanden aan het werken geweest om jullie droomhuis op en top te krijgen? En uitgekeken naar de verhuis? Het is dan een echte tegenvaller wanneer blijkt dat je na enkele weken last begint te krijgen van geurhinder in jullie droomwoning.

Deze geurhinder kan verschillende oorzaken hebben.

Afvoerbuizen beschadigd tijdens werkzaamheden

Geen paniek! De breekwerken moeten niet noodzakelijk terug opnieuw beginnen. Tegenwoordig bestaan er heel wat oplossingen op de markt om dit degelijk aan te pakken zonder breekwerken. Er wordt een membraan, dat bestaat uit epoxy, over de beschadigde buis geplaatst. Dergelijke oplossingen kunnen tot wel 50 jaar meegaan, afhankelijk van de oplossing die u kiest. De werken nemen niet veel tijd in beslag, maar zorgen er wel voor dat u verlost bent van deze vervelende geurhinder. De meeste fabrikanten geven 10 jaar garantie op hun oplossingen, dat zorgt dat u zeker kan zijn.

Septische put

Vaak is de oorzaak te wijten aan het ontbreken van een reukbarrière tussen de septische put en de sanitaire installatie. Hoe gaat u dit na? Om een natuurlijke reukbarrière te verkrijgen moet de afvoerbuis op het einde een bocht maken, en dient te reiken onder het waterniveau in de septische put.

Controleer minstens één keer per jaar uw septische put. Indien de korst dikker is dan 10 à 15 cm, doet u er het best aan om een expert in te schakelen.

Uiteraard is het mogelijk dat er  een lek is in uw septische put. Schakel dan één van onze ervaren partners in om de lek te detecteren en een duurzame oplossing voor te stellen.

Gebruik in geen enkele situatie giftige producten in uw septische put (chemicaliën, verdunners …). Deze producten moeten behandeld worden als gevaarlijk afval en horen niet thuis in uw put maar op het containerpark.