Reviews van meer dan 150 bedrijven
5/5
Bedrijf met de beste reviews op 20/04/2024
Ontstoppen met chemisch product

Ontstoppen van leidingen met chemisch product

Chemische producten kunnen een snelle oplossing zijn om op korte termijn je verstopping te verhelpen, vaak hebben deze zware gevolgen waar we je van bewust willen maken. Allereerst zijn deze chemische producten vaak schadelijk voor het milieu. Bovendien kunnen er tijdens het ontstoppen gassen vrijkomen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast zorgen deze chemische producten ook voor een aantasting van je leidingen.

Zwavelzuur, natriumhydroxide of andere bijtende middelen zijn een aantal voorbeelden van chemische producten. Deze zijn te verkrijgen in de doe-het-zelf. Lees goed de gebruikshandleiding voor je start met het ontstoppen van je leidingen met chemische producten.

Bestaat er naast het ontstoppen van je leidingen met een chemisch product, milieuvriendelijkere manieren van ontstoppen?

Naast het ontstoppen van je leidingen met chemische producten zijn er milieuvriendelijkere manieren om je leidingen en wc snel en doeltreffend te ontstoppen. Via deze link kan je alle tips op een rijtje terugvinden. Belangrijk, gebruik de verschillende tips niet door elkaar en wees ALTIJD voorzichtig. Lukt het niet met deze tips? Dan heb je te maken met een hardnekkige ontstopping en schakel je best tijdig een vakman in. Via deze link heb je toegang tot gespecialiseerde ontstoppingsdiensten in je eigen regio. 

Hoe gaat het ontstoppen met chemische producten in zijn werk? 

Er bestaan verschillende soorten van chemische ontstoppingsmiddelen: vloeibaar, korrels en gel. Een chemische ontstopper zorgt ervoor dat de verstopping (veroorzaakt door haren, zeep …) in de afvoer oplost waardoor het water weer goed kan doorlopen. Gebruik na een chemische ontstopper nooit een standaard ontstopper, deze kan ervoor zorgen dat je de chemische dampen terug oppompt naar de ruimte. Daarnaast is het niet aangeraden om onmiddellijk andere chemische ontstoppers te gebruiken.

Stappen:

  1. Lees de gebruikshandleiding van je gekozen chemische ontstopper
  2. Zorg voor handschoenen en een veiligheidsbril voor je van start gaat met een chemische ontstopper.
  3. Giet de aanbevolen hoeveelheid (die je kan terugvinden op de handleiding) in de verstopte leiding.
  4. Laat dit 30 minuten inwerken
  5. Spoel vervolgens je leiding door met voldoende koud water

 

Kom alles te weten over het ontstoppen van je WC in WC ontstoppen: dé complete handleiding.

Ontstopping niet verholpen? Schakel een ervaren ontstoppingsdienst in

Is de verstopping nog niet verholpen? Dan betekent dit dat je te maken hebt met een hardnekkige verstopping. Bespaar daarom je kostbare tijd, frustraties en geld en schakel een ervaren ontstoppingsdienst in.

Aangezien je een ontstoppingsdienst niet elke dag nodig hebt, bundelden we voor jou een overzicht van alle ontstoppingsdiensten in je eigen buurt. Op deze manier kan je snel contact opnemen met een expert om jouw rioolprobleem aan te pakken.