Hulp nodig met ontstoppingen?

Tips en tricks om zelf aan de slag te gaan

Ophoping van vuil, zeepresten of kalk zijn de meest voorkomende oorzaken van verstopping in een woning. De snelste oplossing is het contacteren van een lokale ontstoppingsdienst. Maar de handige harry kan zelf een aantal zaken ondernemen om het probleem tijdelijk of zelfs definitief op te lossen. Lees hieronder meer over veelgebruikte methodes om een verstoppingen aan te pakken. 

De tips uit onverwachte hoek, je keuken. Je staat er versteld van waar in je woning je jouw keuken-ingrediënten allemaal nog efficiënt kan gebruiken. Ontdek en test deze duurzame oplossingen zelf.

Getest: 8 tips om een afvoer te ontstoppen

Hoe kan je zelf je afvoer ontstoppen zonder ontstoppingsmiddel? Vind hier 8 methodes  om een kleine verstopping te verhelpen.

WC ontstoppen: dé complete handleiding

Kom alles te weten over het ontstoppen van je WC. Een kleine ontstopping krijg je waarschijnlijk zelf verholpen. 

4 Oplossingen voor Een Verstopte Afvoer in De Keuken

Een verstopte afvoer in de keuken is erg vervelend. Je wast af en er blijft water staan, of het spoelt niet goed door. 

Ontstoppen met Cola

Cola is een wereldbekende frisdrank, geen twijfel over. Maar wist je dat Cola ook nog andere functies heeft? Naast het schoonmaken van vetplekken, het opblinken van muntstukken, … is Cola ook geschikt om je wc te ontstoppen. Benieuwd? Lees er meer over.

Gebruik baksoda en azijn

Baksoda wordt voornamelijk gebruikt als rijsmiddel in de keuken, het zorgt ervoor dat zuren aan elkaar worden verbonden. Er ontstaat dus een chemische reactie. Dit in combinatie met azijn is geschikt om je leidingen te ontstoppen. Lees er meer over.

Ontstoppen met koffiegruis

Gooi jij je koffiegruis steeds weg? Ik ben ervan overtuigd dat je dit niet meer gaat doen vanaf nu. Je kan er zoveel meer mee doen. Ook je leidingen ontstoppen! Let op, er zijn voor- en tegenstanders om dit te doen. Lees er hier alles over. 

Gebruik een ontstopper

De meeste gezinnen hebben een klassieke ontstopper in huis. Met deze ontstopper op je afloop kan je door middel van pompende bewegingen ervoor zorgen dat de afvoer vacuüm trekt.  Lees er hier meer over.

Rubberen handschoen

Ideaal wanneer de verstopping niet diep in je leiding aanwezig is, en je er zelf makkelijk bij kan (vb. de afvoer van je toilet). Trek je rubberen handschoenen aan, en begin aan de klus. Lees er meer over.

Gebruik een ontstoppingsveer

Zeer eenvoudig in gebruik: steek je ontstoppingsveer door de verstopte afvoerleiding, en druk zo ver mogelijk in de buis. Kom er alles over te weten om zelf aan de slag te gaan.

Maak de sifon schoon

Dit is iets wat je op regelmatige tijdstippen dient te doen, dus niet enkel en alleen wanneer er zicht een verstopping voordoet.
Schroef de sifon los en laat hem volledig leeg lopen. Vervolgens haal je het vuil uit de sifon en het afvoerputje. Schroef de sifon terug vast en laat water weglopen.

Een chemisch hulpmiddel

Naast de vele voordelen van een chemische ontstopper, waaronder het oplossen van hardnekkige vuilophopingen, is het ook belangrijk om bewust te zijn van de nadelen ervan. Een chemische ontstopper is vaak niet goed voor het milieu en daarnaast tast het ook je leidingen aan. 

Heb ik een ontstoppingsdienst nodig voor ontstoppingen?

Wanneer je last hebt van verstopte afvoeren, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Vaak is er dan sprake van een ontstoppingsdienst die ingeschakeld moet worden. Maar wanneer ben je precies aan de beurt? En hoe weet je of je wel of geen ontstoppingsdienst nodig hebt? Wij leggen we het je uit!

Wanneer moet je een ontstoppingsdienst inschakelen?

Als je merkt dat er steeds vaker problemen zijn met verstopte afvoeren, dan is het tijd om actie te ondernemen. Een ontstoppingsdienst zal dan vaak de oplossing bieden. Maar wat als je niet zeker weet of je last hebt van verstopte afvoeren? Wanneer is het dan echt tijd om een ontstoppingsdienst in te schakelen voor ontstoppingen?

– Als er steeds vaker problemen met verstopte afvoeren optreden, is het tijd om actie te ondernemen.

– Als je merkt dat de afvoer langzaam maar zeker aan het dichtslibben is, is het raadzaam om een ontstoppingsdienst in te schakelen.

– Wanneer je zelf met een ontstopper aan de slag gaat en er geen resultaat bereikt wordt, is het tijd voor de experts.

– Heeft u last van een verstopte afvoer die niet meer weg te werken is? Dan kunt u het beste direct een ontstoppingsdienst inschakelen.

Hoe vind je een betrouwbare ontstoppingsdienst voor je ontstoppingen?

Wanneer je besloten hebt dat je een ontstoppingsdienst in moet schakelen, is het belangrijk om een betrouwbare partij te vinden. Er zijn namelijk veel bedrijven die ontstoppingsdiensten aanbieden, maar niet allemaal even betrouwbaar. Hoe vind je dan een goede en betrouwbare ontstoppingsdienst? Wij geven je hieronder wat tips:

– Kies voor een lokaal bedrijf : een lokaal bedrijf kent de omgeving waarin je woont en weet dus precies wat er nodig is.

– Vraag naar referenties: een betrouwbare ontstoppingsdienst zal altijd bereid zijn om referenties te geven van tevreden klanten.

– Bekijk online reviews: ga online op zoek naar reviews over de ontstoppingsdiensten in jouw regio. Een goede en betrouwbare partij zal hier veel positieve reviews hebben.

Nu weet je wanneer je een ontstoppingsdienst in moet schakelen en hoe je een betrouwbare partij kunt vinden. Wacht dus niet langer als je last hebt van verstopte afvoeren, maar neem direct actie! Hopelijk helpen onze tips jou bij het vinden van de perfecte ontstoppingsdienst.

Schakel tijdig een vakman in

Hebben deze tips niet geholpen? Een rioolprobleem is niet altijd eenvoudig op te lossen, denk maar aan een hardnekkige verstopping van je afvoer. Daarnaast kan het ook zijn dat deze verstopping een achterliggende reden heeft.

Bespaar daarom je kostbare tijd, frustraties én geld, en schakel een ervaren vakman in voor ontstoppingen.

Aangezien je een ontstoppingsdienst niet elke dag nodig hebt, bundelden we voor jou een overzicht van alle ontstoppingsdiensten in je eigen buurt. Op deze manier kan je snel contact opnemen met een expert om jouw rioolprobleem aan te pakken.