4 Oplossingen voor Een Verstopte Afvoer in De Keuken

Een verstopte afvoer in de keuken is erg vervelend. Je wast af en er blijft water staan, of het spoelt niet goed door. Vaak ontstaat een verstopte afvoer doordat er etensresten blijven hangen. Er zijn verschillende manieren om dit te voorkomen. In dit artikel lees je alles over de oorzaken van een verstopte afvoer en wat je eraan kunt doen!

afvoer keuken ontstoppen

Oorzaak van een verstopte afvoer

Een verstopte afvoer in de keuken kan verschillende oorzaken hebben. Vaak ontstaat het probleem doordat er etensresten blijven hangen.  Maar ook zeep is een vaak onderschatte oorzaak van verstopte leidingen. Deze verstoppen de afvoer en zorgen ervoor dat het water niet goed door kan spoelen. Regelmatig je sifon schoonmaken kan al veel ellende voorkomen.

Oplossingen voor een verstopte afvoer in de keuken

Er zijn verschillende manieren om een verstopte afvoer in de keuken te ontstoppen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een ontstopper of soda. Ook kun je een hogedrukspuit gebruiken of een chemisch product. Sommige mensen kiezen ervoor om een plopper te gebruiken, maar dit is vaak niet erg effectief.

Hieronder lees je meer over de verschillende manieren om een verstopte afvoer in de keuken te ontstoppen.

Combinatie azijn met soda

Wanneer je azijn en soda met elkaar vermengt ontstaat er versterkende werking. Giet een half kopje azijn samen een half kopje soda in je afvoer. Laat 10 minuten intrekken en spoel vervolgens overvloedig na met koud water. 

Gebruik van een ontstopper

Als je gebruik maakt van een ontstopper, dan zet je deze in het afvoerputje en duw je hem naar beneden. Je laat vervolgens het water langzaam doorlopen totdat het afvoerputje weer vrij is. Sommige mensen kiezen ervoor om azijn of soda toe te voegen aan het water. Dit versterkt de werking van de ontstopper.

Gebruik koffiedik om te ontstoppen

Je kunt koffiedik het beste toepassen als verstopte afvoer veroorzaakt wordt door etensresten. Dit is vaak het geval in de keuken. Lees je hoe je verstopte afvoeren kunt ontstoppen met behulp van koffiedik! Of lees het artikel Afvoer ontstoppen met koffiegruis.

  • Doe een theelepel koffiedik in het afvoerputje.
  • Laat vervolgens het water langzaam doorlopen en wacht totdat het verstopte putje vrij is.

Gebruik van chemische producten

Er zijn verschillende producten op de markt die je kunt kopen om verstopte afvoeren te ontstoppen. Vaak zijn deze producten veilig in gebruik en kun je ze eenvoudig aanbrengen. Je laat het product vervolgens intrekken en spoelt alles vervolgens door met water. Maar houdt er rekening mee dat deze producten zeer belastend zijn voor het milieu. Alles wat door je afvoer gaat komt namelijk in het riool terecht. 

Welke methode je verkiest, is uiteindelijk aan jou. Zoek de oplossing die het beste bij je past en slaag erin om een verstopte afvoer te verhelpen!

Wil je niet zelf aan de slag? Schakel dan professionele hulp in!

 

Heb je er allemaal geen vertrouwen in of lukt het niet met één van bovenstaande methodes? Schakel dan professionele hulp in! Een afvoer ontstoppen kan erg lastig zijn, maar een loodgieter heeft hier veel ervaring mee. Zij kunnen jouw afvoer zo snel mogelijk ontstoppen waardoor je weer van de afvoer gebruik kan maken!

Schakel tijdig een vakman in

Hulp nodig bij het controleren en herstellen van je leidingen, het reinigen van daken? Bespaar je kostbare tijd, frustraties én geld, en schakel een ervaren vakman in.
Aangezien je deze vakmannen niet elke dag nodig hebt, bundelden we voor jou een overzicht van alle experts op het gebied van ontstoppingen in je eigen buurt. Op deze manier kan je snel contact opnemen met een expert om jouw rioolprobleem aan te pakken.