Reviews van meer dan 150 bedrijven
5/5
Bedrijf met de beste reviews op 17/04/2024
sifon ontstoppen

Zelf je sifon schoonmaken

Een sifon is aanwezig op alle afvoerbuizen in je woning en dient als een stankafsluiter. Doordat er continu water in je sifon is, wordt de afvoerbuis op deze manier afgesloten van je riolering. Hierdoor voorkom je vieze geurtjes in je woning.

Sifons bestaan in alle kleuren en designs tegenwoordig. De meest voorkomende is de plastieken witte sifon. En dienen onderhouden te worden wanneer je een stank krijgt in je woning of je te kampen hebt met een verstopping van je leiding.

Bestaat er naast het schoonmaken van je sifon, andere manieren van ontstoppen?

Naast het schoonmaken van je sifon zijn er ook nog andere manieren om je wc en leidingen te ontstoppen. Via deze link kan je alle tips op een rijtje terugvinden. Belangrijk, gebruik de verschillende tips niet door elkaar en wees ALTIJD voorzichtig. Lukt het niet met deze tips? Dan heb je te maken met een hardnekkige ontstopping en schakel je best tijdig een vakman in. Via deze link heb je toegang tot gespecialiseerde ontstoppingsdiensten in je eigen regio. 

Hoe gaat het schoonmaken van je sifon in zijn werk? 

Geurhinder in de ruimte dat komt van je sifon kan twee oorzaken hebben. Ofwel heb je de afvoer al enige tijd niet meer gebruikt en volstaat het om voldoende water in je afvoer te laten lopen, zo komt er vers water in je sifon. Ofwel gebruik je de afvoer regelmatig en is je sifon verstopt. De verstopping kan veroorzaakt worden door haren of andere zaken.

Stappen:

  1. Maak de ruimte rond de sifon vrij zodanig je er goed bij kan.
    Heb je kasten/schuiven onder je lavabo? Haal de lades eruit om vrij toegang te hebben tot je sifon.  
  2. Plaats een emmer onder de sifon. Zo vermijd je dat er water op je vloer of in je kast terecht komt.
  3. Draai de sifon los en laat het water dat uit de sifon komt in de emmer lopen
  4. Maak de sifon schoon in een emmer met afwasmiddel en een sponsje (gebruik geen chemische middelen).
  5. Monteer de sifon terug.
  6. Laat water lopen in je afvoer om te testen of er nergens een lek is en zeker te zijn dat de sifon correct gemonteerd is. Plaats de lades daarna terug.

Ontstopping niet verholpen? Schakel een ervaren ontstoppingsdienst in

Is de verstopping nog niet verholpen? Dan betekent dit dat je te maken hebt met een hardnekkige verstopping. Bespaar daarom je kostbare tijd, frustraties en geld en schakel een ervaren ontstoppingsdienst in.

Aangezien je een ontstoppingsdienst niet elke dag nodig hebt, bundelden we voor jou een overzicht van alle ontstoppingsdiensten in je eigen buurt. Op deze manier kan je snel contact opnemen met een expert om jouw rioolprobleem aan te pakken.