Reviews van meer dan 150 bedrijven
5/5
Bedrijf met de beste reviews op 17/06/2024
hoe ontstoppen met ontstoppingsveer

Leidingen ontstoppen met een ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer kan je gebruiken bij zowel kleine als grote verstoppingen, ook ideaal voor verstoppingen die zich verder in de afvoerbuis bevinden. Deze veer herken je aan de flexibele spiraalveer met een klauw of krabber, en is verkrijgbaar in meerdere formaten en lengten. Voorkomen beschadigingen aan je leidingen door het juiste formaat te selecteren.

Bestaat er naast het ontstoppen met een ontstoppingsveer, andere manieren van ontstoppen?

Naast het ontstoppen met een ontstoppingsveer zijn er ook nog andere manieren om je wc en leidingen te ontstoppen. Via deze link kan je alle tips op een rijtje terugvinden. Belangrijk, gebruik de verschillende tips niet door elkaar en wees ALTIJD voorzichtig. Lukt het niet met deze tips? Dan heb je te maken met een hardnekkige ontstopping en schakel je best tijdig een vakman in. Via deze link heb je toegang tot gespecialiseerde ontstoppingsdiensten in je eigen regio. 

Hoe gaat het ontstoppen met een ontstoppingsveer in zijn werk? 

Afhankelijk van welke leiding je wenst te ontstoppen dien je het juiste formaat van ontstoppingsveer te selecteren. Heb je te maken met een verstopte lavabo, dan moet je rekening houden dat de leidingen niet erg breed zijn en de leidingen een aantal bochten maken. Voor dergelijke ontstoppingen raden we dan ook een dunne versie van de ontstoppingsveer aan. Naast de dikte van de veer, is de lengte ook belangrijk. Zit je ontstopping ver in de leiding, of eerder dichtbij. De veer moet lang genoeg zijn om tot bij de verstopping te geraken.

Stappen:

  1. Selecteer het juiste formaat van ontstoppingsveer. Een ontstoppingsveer is te verkrijgen in elke doe-het-zelf.
  2. Rol de veer volledig uit zodanig deze plat op de grond ligt.
  3. Duw het uiteinde van de veer in de leiding die verstopt is.
  4. Ga diep genoeg in de leiding, tot de plaats waar de leiding verstopt is.
    Bij een bocht kan het nodig zijn dat je de veer een beetje dient te draaien, duwen… om de bocht door te gaan.
  5. Eens je bij de verstopping bent, draai je de veer en vervolgens duw en trek je tot de verstopping verwijderd is.
  6. Trek de veer langzaam uit de afvoer.
  7. Test je leiding om te kijken of de verstopping verholpen is.

Kom alles te weten over het ontstoppen van je WC in WC ontstoppen: dé complete handleiding.

Ontstopping niet verholpen? Schakel een ervaren ontstoppingsdienst in

Is de verstopping nog niet verholpen? Dan betekent dit dat je te maken hebt met een hardnekkige verstopping. Bespaar daarom je kostbare tijd, frustraties en geld en schakel een ervaren ontstoppingsdienst in.

Aangezien je een ontstoppingsdienst niet elke dag nodig hebt, bundelden we voor jou een overzicht van alle ontstoppingsdiensten in je eigen buurt. Op deze manier kan je snel contact opnemen met een expert om jouw rioolprobleem aan te pakken.