Reviews van meer dan 150 bedrijven
5/5
Bedrijf met de beste reviews op 20/04/2024

Leidingen ontstoppen met baksoda en azijn

Baksoda, baking soda, zuiveringszout, natriumbicarbonaat, maagzout … allemaal termen verwijzend naar hetzelfde product: een kristalvorming poeder dat voor allerhande karweitjes in huis wordt ingezet. Daarnaast wordt dit product ook beschouwd als een goede vervanger voor chemische schoonmaakproducten. En belangrijk: ideaal voor het ontstoppen van je leidingen in combinatie met azijn.

Waarom zijn baksoda en azijn een oplossing voor verstopte leidingen?

Baksoda in combinatie met azijn geeft een chemische reactie waardoor de zuren die in ‘vuil’ aanwezig zijn, verwijderd worden. Hierop volgt een reactie waarbij er koolzuur vrijkomt, dat zich dan weer omzet in een rijzende werking.

Bestaan er naast baksoda en azijn, andere manieren van ontstoppen?

Naast baksoda en azijn zijn er ook nog andere manieren om je wc en leidingen te ontstoppen. Via deze link kan je alle tips op een rijtje terugvinden. Belangrijk, gebruik de verschillende tips niet door elkaar en wees ALTIJD voorzichtig. Lukt het niet met deze tips? Dan heb je te maken met een hardnekkige ontstopping en schakel je best tijdig een vakman in. Via deze link heb je toegang tot gespecialiseerde ontstoppingsdiensten in je eigen regio. 

Hoe gaat het ontstoppen van leidingen met baksoda en azijn in zijn werk?

Baksoda is niet bij iedereen bekend, en zodus niet aanwezig in de kast met schoonmaakproducten bij de meeste gezinnen. Het goede nieuws is wel dat baksoda te verkrijgen is bij de drogist (zoals Kruidvat), en ook bij de reguliere supermarkten. Net zoals azijn.

Stappen:

  1. Zorg dat je baksoda en azijn in huis hebt
  2. Strooi een kopje baksoda in de afvoer
  3. Laat dit een uur inwerken (gebruik de afvoer in tussentijd niet)
  4. Giet er vervolgens een kop azijn over
    Geen paniek: deze combinatie zal ervoor zorgen dat het gaat borrelen
  5. Dek de afvoer af, want er kunnen gassen vrijkomen
  6. Laat dit mengsel een nacht inwerken
  7. Spoel vervolgens het mengsel door met een emmer water en kijk of de verstopping weg is

 

Kom alles te weten over het ontstoppen van je WC in WC ontstoppen: dé complete handleiding.

Ontstopping niet verholpen? Schakel een ervaren ontstoppingsdienst in

Is de verstopping nog niet verholpen? Dan betekent dit dat je te maken hebt met een hardnekkige verstopping. Bespaar daarom je kostbare tijd, frustraties en geld en schakel een ervaren ontstoppingsdienst in.

Aangezien je een ontstoppingsdienst niet elke dag nodig hebt, bundelden we voor jou een overzicht van alle ontstoppingsdiensten in je eigen buurt. Op deze manier kan je snel contact opnemen met een expert om jouw rioolprobleem aan te pakken.