Reviews van meer dan 150 bedrijven
5/5
Bedrijf met de beste reviews op 17/04/2024
wc ontstoppen met cola

WC ontstoppen met Cola: GETEST

Waarom is Cola een oplossing voor een verstopte wc?

Cola bevat onder andere koolzuur en fosforzuur, deze zorgen ervoor dat de Cola bruisend is.  Maar wat velen niet weten, is dat deze zuren ook helpen om vuil op te lossen. Daarnaast is er ook een ander positief element om Cola te gebruiken, dit verwijdert naast vuil ook de aanslag en kalkaanslag in je wc. Echter zal er na het gebruik van cola een sterke reiniger en veel water nodig zijn om de kalk die door fosforzuur wordt gevormd weg te poetsen.

Bestaan er naast Cola, andere manieren van ontstoppen?

Naast Cola zijn er ook nog andere manieren om je wc en leidingen te ontstoppen. Hier kan je alle tips op een rijtje terugvinden. Belangrijk, gebruik de verschillende tips niet door elkaar en wees ALTIJD voorzichtig. Lukt het niet met deze tips? Dan heb je te maken met een hardnekkige ontstopping en schakel je best tijdig een ontstoppingsdienst in.

Hoe gaat het ontstoppen van een wc met Cola in zijn werk?

Heel simpel: Cola is echt het enige wat je nodig hebt. Aangezien de meeste gezinnen Cola in huis hebben, kan je dus meteen aan de slag zonder langs de doe-het-zelf te passeren.

Stappen:

  1. Zorg dat je 0,5 liter Cola in huis hebt
  2. Giet dit in je wc
  3. Laat het een uur inweken (let op dat er intussen niemand gebruikmaakt van het wc
  4. Spoel na een uur je wc door om te kijken of de verstopping weg is
  5. Herhaal indien nodig

Voordelen van WC ontstoppen met cola

WC ontstoppen met cola kan echter wel voordelig zijn. Het is namelijk goedkoper dan het aanschaffen van chemische middeltjes om uw wc mee te ontstoppen, en hier hoeft u ook geen gebruik van te maken. Voordat u cola gaat kopen is het echter wel belangrijk om naar de dosering in de fles te kijken. Het moet namelijk minstens twee liter zijn, anders werkt het niet.

Nadelen van WC ontstoppen met cola

Het nadeel van WC ontstoppen met cola is dat er kalk achterblijft na het spoelen. Deze kalk kan ervoor zorgen dat uw afvoeren verstopt raken, omdat deze nu eenmaal gevoelig zijn voor kalk. Daarnaast is het ook niet goed voor het milieu om chemische ontstoppers te gebruiken. WC ontstoppen met cola is dus een prima alternatief als u geen andere opties meer heeft, maar als u de mogelijkheid heeft om een professionele ontstopper te bellen dan is dit altijd beter voor uw afvoeren.

Kom alles te weten over het ontstoppen van je WC in WC ontstoppen: dé complete handleiding.

 

Bij een verstopte wc zal je niet onmiddellijk aan Cola denken om dit probleem op te lossen. Cola is van oorsprong dan ook een siroopdrankje en vervolgens uitgegroeid tot frisdrank, is intussen wereldwijd bekend. Maar wist je dat Cola, naast frisdrank, ook nog andere functies heeft? Beloofd, je zal versteld staan.

Wat zijn dan die andere functionaliteiten?

  • schoonmaken van vetplekken
  • gebruiken als meststof voor o.a.. je gras
  • opblinken van muntstukken
  • verwijderen van roestplekken
  • én ook geschikt voor het ontstoppen van je wc !

Ontstopping niet verholpen? Schakel een ervaren ontstoppingsdienst in

Is de verstopping nog niet verholpen? Dan betekent dit dat je te maken hebt met een hardnekkige verstopping. Bespaar daarom je kostbare tijd, frustraties en geld en schakel een ervaren ontstoppingsdienst in.

Aangezien je een ontstoppingsdienst niet elke dag nodig hebt, bundelden we voor jou een overzicht van alle ontstoppingsdiensten in je eigen buurt. Op deze manier kan je snel contact opnemen met een expert om jouw rioolprobleem aan te pakken.