Reviews van meer dan 150 bedrijven
5/5
Bedrijf met de beste reviews op 22/07/2024

Voorkom een verstopte dakgoot

Het is weer zover, alle bladeren zijn van de bomen gevallen. Had u ook last van een verstopte dakgoot? Voorkom dit volgend jaar en neem de nodige maatregelen.

Laten we starten bij het begin. Wat is het doel van een dakgoot? Afvoeren van regenwater zodanig dit water niet doordringt in uw huis. De gevolgen kunnen groot zijn. Als eerste kunnen er lekken optreden. Lekken die vaak moeilijker op te lossen zijn dan een verstopte dakgoot. Maar dat is niet het enige. Als u bladeren te lang laat liggen in uw dakgoot, kan er verzuring in de goot optreden waardoor de slijtageperiode kleiner wordt. Of indien er te veel water in de dakgoot blijft, kan de goot gaan scheuren. En in de zomermaanden komen muggen en andere insecten vaak af op het water.

Hoe kan u dit voorkomen?

Plaatsen van een gootrooster

Een ideale oplossing indien u tijd wilt besparen om de goot schoon te maken. Dit rooster is gemaakt van kunststof en klemt zich vaak vanzelf vast (afhankelijk van de oplossing die u kiest). De bladeren die op het rooster vallen, krijgen de tijd om op te drogen en vervolgens van zelf weg te waaien.

Plaatsen van een bolrooster

Dit bolrooster wordt geplaatst in de aansluiting van de regenafvoerbuis. Op deze manier kunnen er geen bladeren in de afvoerbuis terechtkomen en kan uw afvoerbuis niet verstopt geraken. Uiteraard biedt dit nog geen oplossing voor de dakgoot zelf, en moet de dakgoot regelmatig schoongemaakt worden.

Schoonmaken van de dakgoot

Om verstoppingen te voorkomen, dient u de dakgoot regelmatig schoon te maken (uiteraard indien u niet beschikt over een gootrooster). U hoeft niet handig te zijn om dit zelf te doen, maar hou er wel rekening mee dat het een lastige klus kan betekenen en dat u dient te beschikken over kwalitatieve tools. Een degelijke ladder is het begin.

U zal u zich vast afvragen hoe vaak een dakgoot idealiter schoongemaakt moet worden? Dit is afhankelijk van de omgeving waarin u woont. Woont u in een open omgeving zonder al te veel bomen? Dan adviseren we u om minimum één keer per jaar de goot te reinigen. Woont u in een bosrijke omgeving? Dan zal dit meer zijn.

Beroep doen op professionals?

Een verstopte afvoerbuis? Of beschikt u niet over de nodige tools? Of wilt u niet zelf op een hoge ladder staan? Geen nood! Onze professionele partners komen graag bij u ter plaatse om u de nodige ondersteuning te bieden.